miércoles, 16 de noviembre de 2011


Paella Valenciana
com comprovàreu a continuació estic aprenent valencià, me han puesto deberes, hacer una receta de cocina y le he dicho a la profesora que la subiría al blog. En el blog hay otra receta de paella en castellano, de Ra.

Ingredients:

Arròs 400 grams

Pollastre 800 grams

Conill 600 grams

Garrofò 150 grams

 Fesols verds 250 grams

Oli d'oliva 4 cullerades

All 1 dent pelat

Tomaca 1 pelat i madur

Pebre roig mitja cullerada

Safrà, Sal Romero (mejor en rama),

Aigua: 2 parts d'aigua d'una banda d'arròs. Per cada tassa d'arròs cal posar 2 tassa.

Preparaciò:  

Tallar en trossos uniformes el pollastre i el conill. Calfar oli en la paella i sofregir molt lentament. Posar la sal al voltant en la part més perifèrica mentres se sofrig la carn perquè no es creme la paella.
Que la carn quede bé sofrita i daurada és clau per a l'èxit de la paella, per això prestarem molta atenció a este pas, procurant que no quede blanquinosa, però tampoc massa feta.
Una vegada sofrita la carn, afegim la verdura, donant-li igualment un sofregit i vigilant que no es creme. Afegim l'all ratllat i la tomaca ratllat i sofregim, i al final s'afig el pebre roig movent ràpidament perquè el pebre roig es crema amb facilitat.
Vam abocar l'aigua immediatament després d'afegir el pebre roig perquè no es creme.
Tot açò es deixa coure durant vint minuts.
S'afig el safrà, i es repartix l'arròs uniformement per tota la paella, al posar l'arròs de fa una creu per a repartir-ho millor. S'ajusta el punt de sal. Courem a foc molt viu durant 10 minuts.
A continuació llevem foc durant altres 10 minuts, a fi que acabe de bullir més lentament i l'arròs del fons es creme fins a aconseguir el punt de 'socarrat'.
Si tot ha anat bé en este moment l'aigua afegida s'haurà consumit, l'arròs del fons del recipient s'haurà agafat al recipient el més just per a deixar en la paella un exquisit sabor.
Deixem reposar uns minuts, si observem que l'arròs està un poc dur es tapa amb una tapadora, amb el foc ja apagat i a comer!


La Mari


No hay comentarios:

Publicar un comentario