Paella Valenciana
com comprovàreu a continuació estic aprenent valencià, me han puesto deberes, hacer una receta de cocina y le he dicho a la profesora que la subiría al blog. En el blog hay otra receta de paella en castellano, de Ra.
Ingredients:
Arròs 400 grams
Pollastre 800 grams
Conill 600 grams
Garrofò 150 grams
Fesols verds
250 grams
Oli d'oliva 4 cullerades
All 1 dent pelat
Tomaca 1 pelat i madur
Pebre roig mitja cullerada
Safrà, Sal Romero (mejor en rama),
Aigua: 2 parts d'aigua d'una banda d'arròs. Per cada
tassa d'arròs cal posar 2 tassa.
Tallar en trossos uniformes el pollastre i el conill. Calfar oli en la
paella i sofregir molt lentament. Posar la sal al voltant en la part més
perifèrica mentres se sofrig la carn perquè no es creme la paella.
Que la carn quede bé sofrita i daurada és clau per a l'èxit de la paella, per això prestarem molta atenció a este pas, procurant que no quede blanquinosa, però tampoc massa feta.
Que la carn quede bé sofrita i daurada és clau per a l'èxit de la paella, per això prestarem molta atenció a este pas, procurant que no quede blanquinosa, però tampoc massa feta.
Una vegada sofrita la carn, afegim la verdura, donant-li igualment un
sofregit i vigilant que no es creme. Afegim l'all ratllat i la tomaca ratllat i
sofregim, i al final s'afig el pebre roig movent ràpidament perquè el pebre
roig es crema amb facilitat.
Vam abocar l'aigua immediatament després d'afegir el pebre roig perquè no es creme. Tot açò es deixa coure durant vint minuts.
Vam abocar l'aigua immediatament després d'afegir el pebre roig perquè no es creme. Tot açò es deixa coure durant vint minuts.
S'afig el safrà, i es repartix l'arròs uniformement per tota la paella,
al posar l'arròs de fa una creu per a repartir-ho millor. S'ajusta el punt de
sal. Courem a foc molt viu durant 10 minuts.
A continuació llevem foc durant altres 10 minuts, a fi que acabe de
bullir més lentament i l'arròs del fons es creme fins a aconseguir el punt de
'socarrat'.
Si tot ha anat bé en este
moment l'aigua afegida s'haurà consumit, l'arròs del fons del
recipient s'haurà agafat al recipient el més just per a deixar en la paella un
exquisit sabor.Deixem reposar uns minuts, si observem que l'arròs està un poc dur es tapa amb una tapadora, amb el foc ja apagat i a comer!
La Mari
No hay comentarios:
Publicar un comentario